Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Binalarda bulunan yangın kapıları ve ana kapıların tarafı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabil, bir odanın mideindeki farklı bir oda kapısı da olur.

Yangın bapları yangın esnasında yakın şekilde çtuzakışmasını tedariklemek dâhilin kendiliğinden kapanma mekanizmaları ve yangına dayanıklı donanımlarla donatılmıştır.

Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının tarafı silsile otomasyon sistemlerine iyi aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın bapları camlı olabilir.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünce ilişkii strüktürlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

Yangın Kapısı Kolu aşağı hak itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayan ürkü Kanat örgüsında kullanılır. Ateş simultane ihtiyaç mahsus bu aparat oldukça fonksiyonel ve harika olmalıdır.

Yangın kapisinda panik bar kolu panik simultane bapnın kolaylıkla açılması muhtevain kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına Yangın Merdiveni Kapısı peklik sınıfları, alelumum A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın kapısı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden sakıncasız olmanızı referans ederiz. 

Kapanma Mekanizması: Yangın kapısının otomatik olarak kapanabilen bir mekanizmaya malik olması gerekir. Bu düzenek, kapının yangın yerinde hızlı bir şekilde kapanmasını katkısızlar. Kapanma mekanizması, bapnın eminğini ve etkinliğini pozitifrır.

Tütün sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın anında insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedili çıkış bapsı ismi ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın yapıda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da dide önünde bulundurularak standartlara yakışır şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da strüktürlması gerekmektedir.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın baplarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 kişiden bir küme kişioğlu yaşıyor ise yangın kapısı gidiş doğrultuüne doğruca açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Bapnın Malzemesi: Yangın bapları çoğunlukla maden veya ahşap kabilinden yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlır. Bu malzemeler, yangına karşı direnci tasarruf etmek ciğerin özel olarak emeklenir ve bapnın dayanıklılığını sağlamlar.

Report this wiki page